Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email


News: - Make sure you know the Forum Rules and Guidelines

Also check out these related sites:

Author Topic: Aan avond met Mark Knopfler in de Ziggo Dome  (Read 4667 times)

Offlinelfblaauw

  • Camerado
  • ***
  • Posts: 104
  • Location: Netherlands
  • Registered: June 2009
Aan avond met Mark Knopfler in de Ziggo Dome
« on: June 24, 2019, 01:44:01 PM »
Tsja…wat moest je er van verwachten. Van sommige reacties in het forum werd je soms niet zo vrolijk. Ik heb me met die discussies niet bemoeid. Eerst zien, dan geloven. En met die insteek gingen we gisteren op pad.  Eerst onze dochter naar opa en oma gebracht. En daarna richting hotel aan de noordkant van Utrecht. Laten we er dan ook maar een uitje van maken. Meestal rijden we na afloop altijd direct terug naar het ‘hoge Noorden’, maar dit leek ons wel relaxed.  Vooraf tegen 17.00 uur een hapje eten in Breukelen en daarna ‘toeristisch’ via Abcoude naar de Ziggo Dome. Achteraf een goed besluit, want op de A2 stond het muurvast.

Uiteindelijk kwamen we wel in de file terecht….voor de ticket office van de Ziggo Dome.  Dat was niet zo goed geregeld. Althans, men had met wat afzettingen beter de rij kunnen reguleren. Nu probeerde een beveiliger er nog iets van te maken.  Men wist wat men kon verwachten qua aantallen, dus je kunt er op inspelen zou ik zeggen.
Niettemin waren we ruimschoots op tijd binnen. Een kwartier voor tijd onze plaatsen opgezocht. Niet de beste plaatsen, maar we weten allemaal dat de Fair Admission niet helemaal een succes was. Het mocht de pret verder niet drukken.  Het viel ons op dat het publiek erg gemixed was qua leeftijd. Okay, het publiek groeit met Mark mee, maar er liepen ook best veel jongeren rond. Die weten blijkbaar nog wel wat muziek is.

De opening: Paul Crockford is nog goed bij stem. Als Mark stopt met touren kan hij vast nog wel marktkoopman worden . Why Aye Man knalde er in. Goede opening. Blij dat MK van Nobody Does That afgestapt is. Dit komt meer binnen. Corned Beef City ook een goeie als ‘opwarmer’. Niet dat het een erg hoogdstaand nummer is, maar live voegt het wel wat toe. En toen even een paar tandjes terug tot Speedway. Once Upon A Time in The West was mooi om te horen, al vond ik de zang hier wel wat zwakker. Het deel na R&J tot aan Speedway miste wel een wat meer uptempo nummer.  Was wellicht iets beter geweest, al waren de songs van hoog niveau, beter dan de studioversies. Leuk om OES weer te horen. De laatste keer voor mij was in 1992 in De Kuip.  Volgens mij werd OES ook beter gespeeld dan tijdens de vorige toer.

En dan de toegiften. Voorspelbaar, maar dat was niet erg. Gelukkig geen Piper To The End. Geen onaardig nummer, maar ik ben van mening dat in een toegift wel grote hits en classics gespeeld moeten worden. Zodat iedereen met een lekker gevoel weggaat. En daar past Pipe naar mijn mening niet in. MFN en BIA zijn toch echte classics en die werden door het publiek ook erg goed ontvangen. En Going Home (of Wild Theme) blijft natuurlijk de beste afsluiter.
Was MK in topvorm? Niet helemaal. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er staat een man die ons meeneemt door een muzikale reis door het heden, maar vooral het verleden. En daar slaagt hij goed in.  Met dank aan een perfecte band,  De ‘brassies’ voegden veel toe bij diverse nummers. Idem voor Danny Cummings. Goed dat die weer terug is.

Tsja en de setlist..ja die is weinig afwisselend. Is dat erg? Nee. Helemaal niet voor het gros der mensen die één concert bezoeken. En laten we we eerlijk zijn, ook in 1982/1983 was dat al zo. Met volgens mij nog minder afwisseling dan vandaag de dag. Alleen hadden we toen nog geen ‘klaagplatform’ op internet. Toen, maar ook in 1991,  ging je nog  redelijk ‘blanco’ naar een concert.

Wat mij wel opviel is dat er ontzettend veel gelopen werd tijdens het concert. Veel mensen die steeds drankjes haalden. Ergens hinderlijk, maar gezien de temperaturen ook wel weer begrijpelijk.

Eindconclusie: wij hebben een fantastisch concert gezien en gehoord. Avondje genieten!  En vanochtend onze kleine Elise weer opgehaald bij opa en oma. Die heeft het ook erg leuk gehad. Dus wat willen we nog meer 

 

© 2024 amarkintime.org
This is an unofficial website dedicated to Mark Knopfler developed and maintained by fans.
Top banner design by Dutchessy.
This theme is based on the SMF theme Carbonate by Bloc.
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
Simple Audio Video Embedder
Page created in 0.029 seconds with 39 queries.